НОВИНИ

Укрзалізниця ввела штрафи за відмову від замовлених маршрутів

11.12.2019 14:23
630_360_1477923674-5344

Після виявлення недоліків існуючого порядку в роботі, Укрзалізниця підвищила відповідальність за відмову від замовлених маршрутів. Про це йдеться у блозі директора з розвитку бізнесу ПАТ «Укрзалізниця» Андрія Рязанцева.

«Користуючись тим, що санкції за відмову від замовлених маршрутів відсутні, деякі компанії почали зловживати можливостями системи, замовляючи більше ниток, ніж їм потрібно», — йдеться у повідомленні.

Окрім цього, були зафіксовані випадки спроб пізніше перепродавати замовлені маршрути іншим учасникам ринку за вищими цінами. При цьому фірми, які займаються подібною діяльністю, практично нічим не ризикували. Не зумівши реалізувати надлишок, вони просто скасовували свої замовлення, нічого при цьому не втрачаючи.

«Щоб запобігти таким недобросовісним проявам, Укрзалізниця з грудня підвищує відповідальність за відмову від замовлених маршрутів. Скасування замовлення незалежно від причини, якою воно було зумовлене (відмова клієнта, відсутність плану, непідтвердження планів портами тощо), потягне за собою штраф у розмірі 1,5 тис. грн за вагон», — йдеться у блозі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: