НОВИНИ

Укрзалізниця призначила нового очільника заводу, який працює з сепаратистами з ДНР

19.05.2020 20:02
https://agronews.ua/

На початку року Укрзалізницею  оголошено конкурс на посади голів правління Дніпропетровського тепловозоремонтного, Запорізького електровозоремонтного та Львівського локомотиворемонтного заводів. Враховуючи ситуацію з карантином конкурс, скоріше за все, було призупинено. Принаймні офіційні результати поки невідомі. Проте особистості з сумнівною біографією вже починають отримувати керівні посади від УЗ. Про це повідомляє zbk.org.ua, пише agronews.ua.

Так, виконувачем обов’язків очільника Дніпропетровського тепловозоремонтного заводу з 01.04.2020 року став такий собі Димитрієнко Дмитро Миколаєвич.

Відповідне рішення оприлюднене на офіційному сайті ДТРЗ

Призначеним менеджером заводу залізниці є Димитрієнко Дмитро Миколаєвич 1970 року народження, прописаний в окупованій частині Донецької області в місті Макіївка.

З 2004 року Димитрієнко займав посаду керівника державного ПАТ “НОВОГОРЛІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД”. У 2013 році Фонд державного майна продав на аукціоні Новогорлівський завод через заборгованість по кредитах та заробітній платі.

У торгах з придбання державного  “НОВОГОРЛІВСЬКОГО МАШИНОБУДІВНОГО ЗАВОДУ”  прийняли участь 2 компанії: ТОВ “БІЗНЕС-ІНТЕГРАЦІЯ” та ПАТ “НГМЗ-БУР”.

Співвласником обох учасників був тодішній директор Новогорлівського заводу Дмитрієнко.

ТОВ “БІЗНЕС-ІНТЕГРАЦІЯ” за даними YouControl належала 4 громадянам окупованої частини Донецької області: самому Дмитру Дмитрієнку, В’ячеславу Брагіну, Леоніду Цою та Інні Короні.

ПАТ “НГМЗ-БУР” на 49,9% належало об’єкту продажу – ПАТ “НОВОГОРЛІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД”, а на 50,1% – вже згаданому ТОВ “БІЗНЕС-ІНТЕГРАЦІЯ”.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу %D0%B4%D1%82%D1%80%D0%B7-1-710x546.jpg

Тобто Дмитрієнко фактично виконував роль диригента всього процесу – він контролював і об’єкт продажу і учасників аукціону з його купівлі.

Мимоволі виникає питання, чи не буде, під керівництвом нового голови правління, повторення сумної долі машинобудівного заводу і в “ДТРЗ”.

Також цікавим є той факт, що Дмитро Миколаєвич досі являється бенефіціаром ПАТ “НГМЗ-БУР” та співзасновником ТОВ “БІЗНЕС-ІНТЕГРАЦІЯ”. Обидві фірми зареєстровані в Донецьку.

Судячи з повідомлень на сайті, так званих адміністрацій ОРДЛО, ПАТ “НОВОГОРЛІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД” продовжує працювати на окупантів.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу 1-1-710x468.jpg

Отже новий очільник заводу Укрзалізниці працював на окупованій території, звідки, мабуть, і отримав схвальні рекомендації.

Перевірити майновий стан нового керівника неможливо, адже Димитрієнко Дмитро Миколаєвич не подав декларацію, чим порушив закон про запобігання корупції.

Особи, які для цілей цього Закону прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування:

а) посадові особи юридичних осіб публічного права, особи, які входять до складу наглядової ради державного банку, державного підприємства або державної організації, що має на меті одержання прибутку, господарського товариства, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі“.

Абсолютно непрозора кадрова політика Укрзалізниці призводить до того, що на ключові посади призначаються особи, які не просто можуть не мати необхідних компетенцій, а й мати серйозні репутаційні ризики, бути фігурантами або організаторами корупційних справ. Якщо на посади членів правління Укрзалізниці Уряди спромоглися зробити хоч напівпрозорий конкурс, то сотні інших керівних посад розподіляються без будь-якої публічної звітності.

Нагадаємо, Укрзалізниця дезінфікуватиме вагони у компанії, на яку подали скаргу до АМКУ.


Перегляди: 21
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: