НОВИНИ

Укрзалізниця оголосила про масове скорочення персоналу

02.11.2019 08:06
385232_1

У 2020 році “Укрзалізниця” заради економії коштів скоротить 50% адміністративного персоналу, який не пов’язаний з перевезеннями. Співробітникам, які залишаться, пообіцяли збільшити зарплати. Про це для проекту “12 осіб стратегії Укрзалізниці” заявив член правління компанії Желько Марчек, повідомили в прес-службі компанії.

За його словами, сьогодні на оплату праці УЗ витрачає половину доходів, тоді як в Польщі чи Казахстані цей показник удвічі менший.

Щоб знизити витрати і підвищити зарплати співробітникам, що залишилися, в компанії вирішили провести скорочення. Вибір такого шляху там в тому числі пояснюють досвідом Німеччини і Польщі.

“Укрзалізниця” платить зарплату дроворубам, лісничим і танцюристам. На балансі компанії – сотні підприємств, які пов’язані з залізничними перевезеннями. Ця радянська спадщина змушує нас платити комунальні послуги і податок на землю. У той час, коли з 200 об’єктів соціальної сфери прибутковими є тільки 10! Отже, від активів, які не належать до шляхів, рухомого складу та засобів зв’язку нам доведеться позбутися. Персонал скоротити “, – сказав Марчек.

За його словами, скорочувати 120 тис. працівників за один рік, як говорили раніше, “Укрзалізниця” не буде. Процес розтягнуто на 3-5 років. Для цього вже є дорожня карта.

“У 2020 році починаємо скорочувати адміністративний персонал на 40-50%. Усі виробничі функції і кадри будуть збережені. Де необхідно, посилимо. Тут повинна спостерігатися закономірність: скорочується чисельність і продаються непрофільні активи – істотно зростає заробітна плата основного виробничого персоналу”, – пояснив Марчек.

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: