НОВИНИ

Укрзалізниця може закрити сотні станцій

01.03.2019 12:25

До переліку увійшли станції, обсяг навантаження і вивантаження яких не перевищив поріг критерію малодіяльних. Укрзалізниця провела рейтинг-аналіз роботи вантажних станцій за друге півріччя 2018 року. І на його основі сформувала перелік малодіяльних, в який увійшла 301 вантажна станція. Таку заяву зробив директор з економіки та фінансів “Укрзалізниці” Андрій Рязанцев. Про це пише ЦТС з посиланням на дані УЗ.

За словами Рязанцева, до зазначеного переліку увійшли станції, обсяг навантаження і вивантаження яких не перевищив поріг критерію малодіяльних, рівень якого за підсумками другого півріччя 2018 року склав 2,34 вагона на добу. Включені до переліку станції будуть мати статус малодіяльних з 28 лютого 2019 року.

“У разі неприйняття органами місцевого самоврядування (протягом 6 місяців після звернення УЗ) рішень про компенсацію збитків з місцевих бюджетів або за рахунок підприємств, що обслуговуються цими станціями, “Укрзалізниця”, за погодженням з центральним органом виконавчої влади в галузі транспорту, буде приймати рішення про закриття малодіяльних збиткових станцій”, — повідомили в держкомпанії.

Перелік станцій, які з 28 лютого 2019 року матимуть статус малодіяльних, знаходиться на сайті УЗ.

У середині серпня в УЗ оголосили, що нарахували близько 130 вантажних станцій, перевалка на яких становить менше 1 вагона в день, а на третині з них цей показник не досягає і піввагона в день. У жовтні 2018 року “Укрзалізниця” запропонувала ввести компенсацію за роботу з малодіяльних станціями щоб уникнути їх закриття.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: