НОВИНИ

Укрзалізниця ініціювала єдину схему управління рухом піввагонів

05.03.2019 16:27

«Укрзалізниця» ініціювала пілотний проект з організації єдиної схеми управління рухом піввагонів різних форм власності. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Така система дозволить ефективно використовувати інфраструктуру на станціях зародження порожнього вантажопотоку, запобігти утворенню черг і поліпшити експлуатаційні показники використання вантажного парку», – розповів операційний директор «Укрзалізниці» В’ячеслав Єрьомін.

У повідомленні вказується, що накопичення вагонів відбувається на станції вивантаження або на найближчій сортувальної станції. Таким чином потреба в шляхах збільшується пропорційно кількості операторів, що працюють на даному напрямку.

Після того як вагони накопичилися до повного поїзда, їх відправляють на станцію навантаження. Де виникає вже інша проблема, коли два і більше поїзда з вагонів різних власників і потяги з вагонів «Укрзалізниці» в один день прибувають під навантаження і утворюють чергу.

«Такий клієнтоорієнтований експеримент повинен полегшити ситуацію з портами і відразу скоротити терміни формування складів вантажних поїздів. Збірні маршрути з вагонів різної власності – це більш ефективна логістична схема – маршрут йде готовим, його не потрібно формувати на інших станціях », – підкреслив менеджер департаменту логістики і транспорту« ДТЕК »Андрій Зуйков.

Згідно з повідомленням, на першому етапі залізничники планують випробувати цей проект на деяких портах регіональної філії «Одеська залізниця» та філії «Придніпровська залізниця». Зазначену ініціативу вже підтримали найбільші учасники перевізного процесу.

Початок експерименту планується на початку березня поточного року.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: