НОВИНИ

«Укрзалізниця» готується до запуску приватної тяги

24.10.2019 16:16
86018-1

Підрозділи «Укрзалізниці» вже готуються до введення приватної тяги, оскільки перші пілотні проекти, передбачені Міністерством інфраструктури України, повинні бути впроваджені до кінця 2019 року. Про це повідомив директор з розвитку бізнесу АТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев, передає прес-служба компанії.

Наразі потрібно вирішувати, яку приватну тягу ми хочемо бачити на ринку, хто має бути перевізником. Потрібно визначити коло потенційних гравців на цьому ринку й те, які законодавчі акти для цього необхідно ухвалити», — зазначив Андрій Рязанцев.

Він також зауважив, що запровадження приватної тяги не дасть швидкого поліпшення в усіх напрямках діяльності Укрзалізниці. На його думку, потрібно визначити абсолютно нову систему координат та сформулювати чіткі та правильні підходи для роботи в нових умовах.

«Сьогодні “Укрзалізниця”, з одного боку, визначена державою як корпорація, що має забезпечити прибутки, а з іншого боку, — має передати частину своїх функцій іншим гравцям. Водночас ми маємо почути думку учасників ринку, які мають бажання та можливості взяти участь у запровадженні ринку приватної тяги на українській залізниці», — зазначив Андрій Рязанцев.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: