НОВИНИ

«Укрзалізниця» дозволила допуск приватних локомотивів на окремі маршрути

27.11.2020 11:02
teplovoz-general-electric-1

Правління АТ «Укрзалізниця» затвердило угоду про допуск приватних локомотивів до роботи на залізниці. Йдеться про реалізацію експериментального проєкту по допуску приватних локомотивів до роботи окремими маршрутами на залізничних шляхах загального користування, яке впроваджує Мінінфраструктури України, проінформував міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Про це повідомляє пресслужба УЗ, пише agronews.ua.

«УЗ погодила угоду про допуск приватних локомотивів до роботи на залізниці. І ми в очікуванні виходу перших приватних компаній на шляхи УЗ. Розраховую, що договір буде укладено якомога швидше », – підкреслив глава Міністерства.

Відзначається, що першим учасником експерименту було визначено ТОВ «Українська локомотивобудівних компанія», яке буде здійснювати курсування приватних локомотивів відразу на 9 ділянках залізниці на заході Україні.

За словами В. Криклія, відбір учасників для участі в експериментальному проєкті триває, а зацікавленність з боку ринку виявилася значною.

«Завдяки зазначеного проєкту ми зможемо протестувати функціонування ринку залізничних перевезень в умовах роботи декількох залізничних перевізників. Також це дозволить відпрацювати технічні і технологічні особливості реалізації доступу до залізничної інфраструктури і досліджувати ризики в організації безпеки руху при експлуатації приватних поїздів на залізничній мережі загального користування», – пояснив міністр.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: