НОВИНИ

Укрзалізниця анонсує знижки на доставку вантажів одразу до трьох найбільших портів країни

16.03.2019 07:00

Міністерство інфраструктури, АТ “Укрзалізниця”, Бердянський, Маріупольський і Херсонський морські порти розробили алгоритм надання додаткової знижки на формування тарифів на деякі види вантажів, що прямують у зазначені порти. Про це повідомляє прес-служба “Порти України”.

“З метою забезпечення сталої роботи Маріупольського та Бердянського портів було вирішено обговорити можливість надання АТ “Укрзалізниця” додаткової знижки на формування залізничного тарифу на рентабельні вантажі, що йдуть до/з українських портів Азовського басейну. Це дасть додатковий вантажопотік портів і забезпечить їхню безперебійну роботу”, – цитує відомство заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка.

За його словами, через довготривалі затримки суден у районі Керченської протоки виник дефіцит флоту і, як наслідок – зростання вартості фрахту суден.

“За 2018 рік тільки Бердянським портом втрачено близько 840 тис. тонн вантажів. Зниження залізничного тарифу на доставку вантажів дозволить нівелювати зростання фрахту в загальному логістичному ланцюжку і дозволить збільшити обсяг вантажоперевалки”, – сказав Лавренюк.

Розроблений алгоритм про надання додаткової знижки на формування тарифів на деякі види вантажів, що прямують до Бердянського, Маріупольського і Херсонського морських портів, враховує обсяг вантажів і собівартість тарифу.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: