НОВИНИ

Укрзалізниця суттєво скоротила навантаження зерна

04.12.2022 12:33
1068

За оперативними даними, у листопаді на мережі АТ «Укрзалізниця» було навантажено 2,518 млн тонн зернових вантажів, що на 619 тис. тонн менше показника попереднього місяця. Також скоротилася частка зернових у загальному навантаженні – до 25,8%. Такі дані під час наради з учасниками ринку перевезень зернових 1 грудня озвучив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачьов, пише agronews.ua.

«Це відбулося через удари Росії по енергетичній інфраструктурі та проблеми із зерновим коридором», — прокоментував фахівець.

Також він зауважив, що середньодобове навантаження зернових у листопаді становило 83 тис. тонн, тоді як у жовтні цей показник становив 101 тис. тонн. Проте, в останній тиждень місяця спостерігається суттєвий приріст навантаження – до понад 100 тис. тонн на добу.

На експорт у листопаді було перевезено 2,049 млн тонн зерна, що на 1,01 млн тонн менше, ніж у жовтні. Це сталося за рахунок скорочення вдвічі перевезень в бік морських портів – з 2,205 млн тонн у жовтні до 1,026 млн тонн у листопаді.

Проте, якщо в напрямку морських портів перевезення за підсумками місяця зменшилися, то в транспортуванні через західні прикордонні переходи, навпаки, встановлений рекорд – 1,023 млн тонн, що на 169 тис. тонн більше результату жовтня.

«Дуже хороший показник. Коли ми починали в березні, то мали 320 тис. тонн», – зауважив Ткачьов.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: