НОВИНИ

Укрзалізниця припинила будь-яку взаємодію з «РЖД»

27.02.2022 16:05
vbylj2seexrnwtufahcs

Акціонерне товариство «Укрзалізниця» припинило будь-які відносини та взаємодію з відкритим акціонерним товариством «Російські залізниці». Про це Укрзалізниця повідомила в Телеграмі, пише agronews.ua.

«Ми пропонували залізничникам Російської Федерації мир та зупинити війну, але вони продовжували підвозити танки та іншу бойову техніку до України та її кордонів», – ідеться в повідомленні.

Залізничні переходи між країнами, які забезпечували раніше перевезення тисячі вантажів та приносили економікам обох країн мільйони доларів, зруйновані.

Також припинений диспетчерський зв’язок з Російською Федерацією.

«Запит РЖД на відновлення зв’язку з АТ «Укрзалізниця» нічого не мало спільного з гуманітарною місією, це була нікчемна спроба відновити постачання воєнної техніки. Відповідь від нашого диспетчера вони отримали – це позиція всієї компанії», – наголосили в УЗ.

Укрзалізниця повністю переорієнтує вантажні перевезення до Європи та продовжить розвивати «Шовковий шлях» в обхід Росії.

Компанія готова стати повноцінним учасником логістичного ланцюгу Європейського Союзу.

Також Укрзалізниця продовжить розвивати перевезення з країнами Азії, зокрема Китаєм, та забезпечить якісну і швидку логістику між Азією і ЄС, але вже без участі Росії.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні залізничники України звернулися до залізничників Російської Федерації із закликом не підтримувати війну та бойкотувати усі військові перевезення та операції.

Також українські залізничники просили колег із сусідніх країн – Угорщини, Словаччини та Румунії – долучитися до евакуації українців.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: