НОВИНИ

Укрзалізниця починає націоналізацію російських вагонів

22.03.2022 17:02
ya-27497-29681

Близько 15 тис. російських вагонів стоять на коліях України. Вони належать 250 компаніям. Їх націоналізація стала можливою після підписання Президентом України Закону «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності рф», повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін. Про це повідомляє propozitsiya.com з посиланням на пресреліз УЗ, пише agronews.ua.

«Діємо в рамках закону. На першому етапі складаємо перелік власників вагонів, у яких серед засновників є рф. Далі буде Кабмін, РНБО, Указ Президента та ще один Закон України. Процедура займе час, тож починаємо вже. Визначення хто з власників вагонів має в капіталі частку рф — теж задача нешвидка. Але маємо час, маємо натхнення», — зазначив керівник УЗ. 

Хоча є компанії, які точно належать рф. Зокрема, це ВЕБ-Лізинг, ВТБ-Лізинг, Газпромтранс, ГТЛК, Сбербанк Лізинг. Це вже більше 3 тис. вагонів. 

Тепер вагони росії працюватимуть на економіку України. Вони Укрзалізниці стануть у пригоді, адже ми напрацьовуємо нові логістичні маршрути до Європи, які допоможуть відновити вантажну роботу. +

Українських вагонів у росії всього 482.

Читайте також: Стало відомо, чи загрожує Україні дефіцит цукру.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: