НОВИНИ

«Укрзалізниця» оновить парк вагонів для перевезення зерна

05.10.2021 10:32
1

АТ «Укрзалізниця» планує найближчими роками кардинально оновити парк вантажних вагонів, у тому числі зерновозів. Про це заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у ході другого засідання антикризового штабу УЗ. Про це повідомляє tripoli.land, пише  agronews.ua.

Як зазначив міністр, десятки років недовиконання планів закупівель та ігнорування кризових явищ призвели до того, що зношеність рухомого складу в Україні становить понад 90%.

«Виходячи з цих реалій, ми починаємо масштабний процес оновлення парку вантажних вагонів. Найближчими роками плануємо побудувати й оновити понад 30 тис. піввагонів і близько 15 тис. зерновозів. Держава отримає додаткові робочі місця та мінімум 20 млрд грн надходжень до бюджету, середній вік вагонів зменшиться з 23 до 7 років. Фактично, мова йде про формування ринку, загальний обсяг якого складе понад 100 млрд грн», – сказав Кубраков.

Також повідомляється, що за результатами засідання штаб виробив ряд пропозицій, спрямованих, зокрема, на усунення дискримінаційних тарифів на перевезення вантажів для окремих компаній, перегляд укладених у 2021 р. довгострокових договорів на надання послуг із використання вагонів власності УЗ на предмет їхньої економічної обґрунтованості та ресурсної доцільності.

Серед прийнятих рішень також плани розробки та впровадження механізму ідентифікації вантажів різних власників.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: