НОВИНИ

Укрзалізниці світить провал експорту зернових

22.09.2021 12:33
uz_grain

Українські сільгосптоваровиробники отримали гідні результати в рослинництві завдяки сприятливим погодним умовам, але цей період виявився дуже складним для тваринництва. Про це повідомляє президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса під час EBA Global Outlook: A Breakthrough Plan, пише agronews.ua.

«Не виключено, що Україна збере понад 80 млн т, з яких 50 млн т піде на експорт. Такий обсяг може створити інфраструктурні проблеми, особливо виникає запитання: чи справиться з цим «Укрзалізниця», — зазначає Алекс Ліссітса.

За його словами, цей рік теж може бути сприятливим у фінансовому плані, адже нинішні ціни на зернові прогнозують сприятливі показники і на наступний рік. 

«При гарних показниках у рослинництві маємо зовсім іншу ситуацію у тваринництві — це дуже складний рік для тваринництва і зокрема птахівництва. Незважаючи на вже існуючі труднощі в галузі, уряд планує виключити з 4 групи оподаткування підприємства, які займаються виробництвом курятини, що може призвести до банкрутства окремих виробників. Це доволі непродуманий крок з боку держави», — впевнений Алекс Ліссітса.

Відповідаючи на запитання щодо потреби в Україні відновлення іригаційних систем, Алекс Ліссітса висловив думку, що вони мають бути перевстановлені, але перед тим потрібно детально вивчити, яка ситуація в Україні з водою і чи достатньо її для запланованих проєктів.

Нагадаємо, що Стало відомо, чому ліквідовано найбільшого виробника мінеральних добрив в Україні.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: