НОВИНИ

Укрвинпром ініціює скасування марки акцизного податку для столових вин

08.10.2019 09:22
8b6507b32fa55ae82ba5315510bc0f93-1240x630

Українська корпорація по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром» вкотре ініціює питання скасування марки акцизного податку для столових вин, які оподатковуються за ставкою 0,01 грн. за 1 літр. З такою ініціативою «Укрвинпром» звернувся до Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарство України Тимофія Милованова.

Володимир Кучеренко, генеральний директор корпорації «Укрвинпром»:«У країнах ЄС така категорія вин взагалі не оподатковується і самі вина належать до харчових продуктів, а не до алкогольних напоїв. Як харчові продукти вони не підлягають маркуванню марками акцизного податку. Використання марки акцизного податку, вартість якої у 19 разів перевищує вартість самого податку, щонайменше є абсурдним».
На сьогодні на столові вина діє ставка акцизного податку 0,01 грн. за 1 л, а вартість самої марки акцизного податку – 0,1926 грн за шт. Обов’язок щодо сплати акцизного податку на вина виноградні столові виникає у платника податку в момент їх реалізації, на відміну від придбання марки, яке передує моменту реалізації щонайменше декілька місяців.

За словами Володимира Кучеренка, твердження, що марка акцизного податку є захистом від фальсифікації є хибним, оскільки недобросовісні виробники фальсифікують не лише продукт, а й саму марку акцизного податку, про що свідчать перевірки.

Пересічний споживач також не має об’єктивної можливості встановити оригінальність марки.

А контроль за безпечністю та якістю алкогольних напоїв здійснюється уповноваженими контролюючими органами не залежно від наявності марок акцизного податку.

 


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: