НОВИНИ

Україну очікує проблема з виробництвом хліба

22.12.2021 17:31
377126_1

Всеукраїнська асоціація пекарів прогнозує перебої у виробництві хліба через зростання цін на газ. Про це йдеться в листі Всеукраїнської асоціації пекарів до президента Володимира Зеленського, пише agronews.ua.

Згідно з ним, за останній рік ціна природного газу в Україні зросла вдесятеро, що разом із зростанням цін на сировину й інших витрат призводить до збиткової діяльності хлібопекарських підприємств.

“Такий стан речей найближчим часом невідворотно спровокує перебої у виробництві хліба та його постачаннях до торгових закладів, неминуче виникнення соціальної напруги в суспільстві й інших негативних наслідків економічного та соціального характеру”, – йдеться в листі.

Зазначається, що запобігти цим негативним явищам може лише своєчасне та дієве втручання держави, зокрема шляхом виділення певної кількості газу (орієнтовно близько 10-12 млн кубічних метрів на місяць) для реалізації хлібопекарським підприємствам за пільговою ціною або щомісячною цільовою фінансовою допомогою виробникам галузі для компенсації витрат, пов’язаних із зростанням ціни на енергоносії, у розмірі, що дорівнює різниці між ринковою ціною на енергоносії станом на 1 січня 2021 року та ринковою ціною у відповідному календарному місяці.

Читайте також: Як орендувати вантажні вагони Укрзалізниці на електронних аукціонах.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: