НОВИНИ

Україну чекає масштабна техногенна катастрофа

11.10.2021 12:34
ekologichna-katastrofa-u-Krimu

В Україні назріває масштабна техногенна катастрофа, яка може забрати чимало людських життів і призвести до тяжких наслідків для сотень тисяч тих, хто залишиться в живих. Йдеться про ракетне паливо, яке зберігається на території заводу Південмаш. Про це повідомляє ukraine.today.ua, пише agronews.ua.

Про цю проблему написав генеральний директор Південмашу Сергій Войт. Він розіслав копії свого листа в космічне агентство, міністерство промисловості і мерію Дніпра, адже підприємство знаходиться на території цього міста. Лист Сергія Войта опублікувала адвокат Юлія Сегеда.

Зараз на зберіганні у Південмашу знаходиться 95 тонн цього палива – гептилу. Водночас, щоб отруїти людину досить 1 мікрограма цієї речовини, розчиненого в літрі води. А якщо розгерметизується 40-тонна цистерна з таким паливом, то це може забрати чимало життів і завдати тяжкі наслідки сотням тисяч людей.

З огляду на велику небезпеку для всього живого, таке паливо має зберігатися з дотриманням суворих запобіжних заходів. І природно, все це вимагає чималих капіталовкладень. Щорічні витрати підприємства на зберігання цього палива становлять близько 20 мільйонів гривень. Однак уже декілька років підприємство не отримує з бюджету ані копійки на ці цілі, нагадує директор.

Південмаш не отримав на зберігання гептилу нізвідки ні копійки в нинішньому році, і, судячи з проекту бюджету на 2022 рік, не отримає і в наступному.

Нагадаємо, що Ціни на цукор продовжують зростати.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: