Українські молочники стикнулися з дефіцитом сировини, що разом з браком молока на ринку призведе до його подорожчання. Про це розповів голова Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський, пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Експерт підкреслив, що сезонність на цей аспект майже не впливає, оскільки Україна довгий час стикається з дефіцитом молочної сировини. Вадим Чагаровський зазначив, що молочне тваринництво не підтримують на державному рівні, і в таких умовах підприємці не можуть отримати достатні обсяги молока.
Спікер додав, що зазначена ситуація стала причиною того, що українське молоко стало дорожчим за польське, оскільки у сусідів молокосировина дешевшає. В таких умовах українські переробники мають обирати між доступною імпортною продукцією і дорогою вітчизняною сировиною.
Що може зробити молокопереробне підприємство, щоб за цих несприятливих умов утримати ціну на полиці, знаходячись між виробником молока, який зараз диктує ціну, і торговельними мережами, які у разі подорожчання відмовляються реалізовувати дорогу вітчизняну продукцію і схиляються у бік завезення більш дешевої імпортної? Підприємство може тільки балансувати на межі збитковості, демонструючи дива кризового менеджменту», — зазначив Вадим Чагаровський.