НОВИНИ

Українським експортерам пропонують альтернативний ринок замість Білорусі

18.06.2021 11:30
630_360_1567678779-268

Міністерство закордонних справ спільно з Міністерством економіки допоможе українським експортерам, постраждалим від економічної блокади українських товарів Білоруссю, знайти альтернативний ринок збуту. Про це повідомляє УНІАН, пише agronews.ua.

“Будь-яка українська компанія, яка постраждає від обмежень з боку Республіки Білорусь, може відразу звертатися до Ради експортерів та інвесторів при МЗС. І ми разом з нашими колегами з Міністерства економіки будемо шукати способи, і докладемо всіх зусиль для того, щоб знайти такій компанії альтернативний ринок збуту”, – сказав заступник Міністра закордонних справ України Дмитро Сеник під час виступу на засіданні Комітету підтримки експорту та інвестицій Київської торгово-промислової палати.

Він зазначив, що зараз Міністерство закордонних справ і Рада експортерів та інвесторів при МЗС прагне стати “вікном” для українських експортерів при виході на міжнародні ринки.

“Зараз при МЗС проводяться щотижневі вебінари для експортерів з послами в різних країнах, ведеться активна робота для активізації співпраці з країнами Африки, заплановано навчання дипломатів в економічному напрямку”, – розповів заступник міністра.

Нагадаємо, що Білорусь обмежила імпорт української агропродукції.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: