НОВИНИ

Український селекціонер вивів унікальний сорт ківі

14.10.2021 15:05
kyvy-662723-24p5fLvi

Селекціонер з Ужгорода Генріх Стратон, який вивів сорт морозостійкого ківі “Карпат Стратона Валентайн” розповів, як не натрапити на підрорблені сорти, як доглядати морозостійкий ківі та про особливості його вирощування. Про це повідомляє groza-news, пише agronews.ua.

— Ми у своїй інструкції наголошуємо, що при сприятливих умовах ківі плодоносить на 3-4 рік, — розповідає Генріх Стратон. — Але багато людей кажуть, що в них вже є п’ятирічні рослини, великого розміру, але не плодоносять. Правда більшість, не могли пригадати, де брали саджанці. Тому повторюємо, що ми відповідаємо лише за сорт ківі «Карпат Стратона Валентайн», бо інші можуть потребувати чоловічих та жіночих рослин, а якщо придбаний сіянець, то взагалі неможливо передбачити його якості. З аналогією до дички будь якої рослини. Тому ми рекомендуємо купувати лише живцьовані саджанці визначеного сорту.

— Якщо продавець рослини ківі стверджує, що її виведено живцюванням, то запитайте про сорт, де и коли здійснено живцювання, та дуже добре щоб це було підтверджено фото продавця з плодоносною рослиною, — радить селекціонер.

Візуально на живцьованому саджанці можна знайти черенок, а на сіянці його не існує, тобто стовбур суцільний з близько розташованими одна від одної бруньками.

Підтвердженням сорту звичайно є і необхідні документи.

Нагадаємо, що Озвучено незвичні ціни на зерно в Україні.



Перегляди: 28
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: