НОВИНИ

Український фермер створив упаковку для ягід з листя

11.11.2021 18:03
243169283_4214520082007992_2540331156229711225_n

Запити споживачів стимулюють фермерів до пошуку нових рішень щодо пакування продукції. Пластик замінюють папером, картоном, дерев’яними ящичками та ін. Але є й інші альтернативні рішення. Наприклад, ягідна ферма «Озеряна» (Київська область) наступного року буде пакувати лохину та суницю в пакети та контейнери, виготовлені з опалого листя. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

“У 2019 році ми відмовились від пластику і перейшли на паперову упаковку. Це дорожче, але питання екології та збереження ресурсів для нас важливіше. Ми познайомились з чудовим українським проектом RE-leaf PAPER, який виготовляє упаковку з опалого листя. На ранніх етапах це було всього лише шкільною ідеєю учня сільської школи, який хотів показати свої здібності в галузі науки всій Україні, а можливо і всьому світу. Серія експериментів, спроб і невдач з отриманням целюлози, придатної для формування паперу, дала результати. Вже восени 2017 року, після 4 місяців роботи, були представлені прототипи паперу, на яких можна було писати, малювати, друкувати і які мали хороші фізико-механічні характеристики”, – йдеться на сторінці господарства в соціальній мережі.

Попри не досить сприятливі погодні умови цьогорічний сезон був для ягідної ферми досить вдалим. Господарство буде розширюватися.

“Цей сезон був досить цікавим. Він вчергове підтвердив істину: сподіватися на погоду не варто. У нас було багато проблем з суницею садовою через дощі. Але на пізніх та середніх сортах змогли заробити. Щодо лохини, то сезон був досить непоганим. Урожайність ягоди хороша. Цього року продаватимемо не лише свіжі, а й заморожені ягоди. Це будуть онлайн-замовлення, а також продажі в деяких магазинах”, – говорить власник ферми Ярослав Мовчун.

“Плануємо розширювати асортимент. Ми ніколи не будемо монокультурним господарством, оскільки вважаю, що вирощувати один вид ягід – це лотерея. Будемо розширюватись, але це вже буде не ягідна група. Нас цікавлять й інші ніші”, – зазначає фермер.

Нагадаємо, що названо лідера серед фальсифікованих продуктів.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: