АНАЛІТИКА

Українській кукурудзі прогнозують рекордний рік

22.05.2021 12:07
55e2796-corn

В Україні 2021/22 маркетинговий рік для кукурудзи буде абсолютно рекордним. Такі дані з посиланням на прогноз USDA озвучив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса, пише  agronews.ua.

За прогнозами американських аналітиків, українські аграрії вироблять 37,5 млн т кукурудзи, що на 24% перевищить результати минулого року і буде на 22% більше, якщо брати середній показник за останні 5 років. Щодо врожайності кукурудзи, то, за прогнозами USDA, вона зросте до 6,82 т/га, що вище на 21%, якщо порівнювати з минулим роком.

«Це, дійсно, рекордний показник, тому що таких результатів Україна ніколи не отримувала», – підкреслює Алекс Ліссітса.

Він зазначив, що площа, яка запланована під кукурудзу на рівні 5,5 млн га (на 2% більше, ніж в минулому році), можливо, зміниться в бік скорочення, враховуючи природно-кліматичні умови, особливо затяжні дощі по всій Україні. Але принципово погодні умови в цьому році набагато краще, ніж були в минулому році, якщо говорити про вологість грунту.

«Тепер тільки варто сподіватися на продовження таких теплих і вологих температур в наступні місяці, щоб отримати прогнозований валовий збір кукурудзи і врожайність», – додає експерт.

З огляду на сьогоднішні ціни на кукурудзу, на думку Алекса Ліссітса, це для України було б непогано.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: