АНАЛІТИКА

Українські виробники продають заморожену ягоду дешевше, ніж закордонні

11.09.2022 08:07
1023059-1

Декларовані ціни на заморожену малину в Україні сьогодні найнижчі серед основних найближчих виробників цієї ягоди. Сербські заморозники декларують ціни на свою продукцію до $5,0/кг, молдавські — до $4,5/кг, українські — вже нижче $3,0/кг. Про це повідомляють експерти EastFruit, пише  agronews.ua

Зазначається, що левову частку в оптових партіях замороженої малини в Україні складає продукція різного сортового та якісного складу, оскільки сотні дрібних фермерів просто фізично не можуть виростити однорідну продукцію.

«Також можна характеризувати дії українських садівників у нинішньому сезоні одним узагальнюючим словом — невизначеність чи невпевненість у завтрашньому дні. Так, велику роль тут відіграла повномасштабна війна, розпочата росією проти України, внаслідок чого було окуповано території у Харківській, Донецькій, Луганській, Чернігівській, Київській, Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях. Воєнні дії призвели до руйнування виробничої та логістичної інфраструктури, ускладнень роботи на митниці, обвалу курсу національної валюти тощо», — зазначають експерти.

На ринок також вплинула міграція українського населення, а саме виїзд із країни від 5 до 6 млн жінок та дітей.

«У нинішніх умовах війни експертам проєкту EastFruit складно робити прогнози про стан ринку малини наступного року. Водночас можна бути впевненим в одному: якщо в даному сегменті не провести певних реорганізаційних дій, саме дрібні виробники малини в Україні знову стануть основними заручниками ситуації з найнижчими цінами на свою продукцію», — впевнені експерти.

Читайте також: Компанія Прометей подала позов до суду на Allseeds


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: