НОВИНИ

Українські товари на світових ринках продаються за зниженими цінами: причини

17.03.2023 15:19
ukrayinski-polyczi

Українські агровиробники стикаються з високою конкуренцією на світових ринках, ціни на продукцію занижуються, зокрема через логістичні ризики. Про це сказав СЕО компанії “Кернел” Євген Осипов на Саміті експортерів від Forbes, пише видання, пише agronews.ua.

За словами Осипова, українські товари у високій конкуренції на світових ринках, але вони дисконтуються через логістичні ризики.

“Будемо працювати з ринком, щоб мати змогу вчасно доставляти продукцію і бути надійним постачальником”, – наголосив він.

Осипов зазначив, що “Кернел” поставляє на світовий ринок продукцію 5000 українських фермерів.

“Місія – збільшити долю в експорті, утримати експортні ринки і добитися того, щоб Україну не дисконтували на світових ринках”, – наголосив він.

В 2022 році експортна виручка від продукції агропромислового комплексу становитиме близько 23,3 млрд USD, що на 16% менше аналогічного показника минулого року. На початку 2022 року на фоні потенційного нападу росії на Україну експортні відвантаження були суттєво збільшені, що і дозволило уникнути ще вагомішого розриву в річних показниках. Так, в січні 2022 року показник експортної виручки вдвічі перевищив показник січня 2021 року.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: