НОВИНИ

Українські тепличники можуть призупинити виробництво

12.10.2021 08:38
teplitsa-toma

Низькі ціни на тепличні огірки та томати і значне подорожчання витратних матеріалів, палива і добрив роблять вирощування овочів економічно збитковим. Уже в цьому році 30-40% тепличників Кам’янсько-Дніпровського району Запорізької області відмовилися від другого обороту. У наступному році теплиці можуть консервувати або закриватися. Про це розповів керівник ТОВ «Агрокоін» Андрій Чорний для  AgroTimes, пише agronews.ua.

За його словами, огірок, наприклад, оптовики брали практично за собівартістю – 5-10 грнза кг ($0,19-0,38). Тоді як прибуток тепличників починається з ціни 15 грн за кг ($0,57).

«В результаті, більшість господарств, подібних до нашого, спрацювали в нуль або близько до нуля. Більш того, 30-40% тепличників, враховуючи витрати і прибуток, на другий оборот взагалі нічого не садили», – зауважив фермер.

Також він відзначив, що останнім часом втричі подорожчали пелети для опалення теплиць, піднялися ціни на плівку. Більше, ніж наполовину подорожчали добрива.

«Не знаю, на що розраховувати в році наступному, коли через високу ціну на газ вартість добрив буде захмарною. Тобто прогнози песимістичні. Виробництва або законсервуються або закриються», – додав Андрій Чорний.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: