НОВИНИ

Українські сировари відмовились від збільшення цін

02.02.2022 11:06
syr-scaled

Ситуація для виробників сирів в Україні знову ускладнилась. Закінчився період активної святкової торгівлі, мережі скоротили замовлення. Про це повідомляє Інфагро, пише agronews.ua.

Експортери сирів і особливо сирних продуктів у січні практично були позбавлені можливості торгувати, повідомляє «Інфагро».

«З урахуванням зниження попиту, зараз виробники сирів призупинили збільшення цін. Можливо їм навіть прийдеться частіше вдаватися до акційних знижок. Ціни зараз і так занадто високі», — пояснюють аналітики. 

Як зазначається, оскільки з експортом в Казахстан, який є основним імпортером сиру та сирних продуктів, зараз проблема, то про експортні ціни говорити зараз складно. Але, вірогідно, навіть якщо питання логістики буде вирішено, збільшити ціни, що склалися на початку року, не вдасться, вважають експерти. 

«Минулого місяця сировари трохи активізувалися, сподіваючись на гарну святкову торгівлю і зварили біля 9 тис. т сичужних сирів і сирних продуктів. Ну а в цілому за рік виробництво такої продукції скоротилося на 11%, до 111 тис. т», — додали в «Інфагро».

Читайте також: Земельна реформа для органів місцевого самоврядування: озвучено підсумки року.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: