НОВИНИ

Українські аграрії вже посіяли 150 тисяч гектарів ярових: де найбільше

26.03.2022 15:00
Посівна-920x614

Аграрії України станом на 24 березня засіяли яровими культурами 150 тис. га. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства, пише agronews.ua.

“Мінагрополітики щодня спілкується з фермерами і підтримує їх готовність проводити посівну по всій території України. Станом на вчора вже посіяно 150 тис. га ярових культур. Основні культури, які зараз засіваються – це кукурудза, соя, соняшник, просо, гречка, овес та цукровий буряк”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що посівна відбуватиметься по всій території України, де не проходять активні бойові дії. Так, посівна кампанія розпочалася на Херсонщині, Одещині, Миколаївщині.

З урахуванням ситуації, очікується зменшення площ посівів високомаржинальних культур (соняшнику та кукурудзи). Натомість, збільшаться площі посівів простіших у виробництві, але важливих з точки зору продовольчої безпеки культур. Мова йде про горох, ячмінь та овес.

У Мінагрополітики прогнозують, що через повномасштабне вторгнення росії площі посівів в Україні можуть зменшитися на 30%. Це негативно відобразиться на продовольчій безпеці країн, які імпортували українську аграрну продукцію. Зокрема, можуть постраждати приблизно 100 млн людей країн Північної Африки, Близького Сходу, Південно-Східної Азії.

Міністерство аграрної політики та продовольства раніше поінформувало, що відповідно до рішення уряду, розширена програма «Доступні кредити «5-7-9%». Аграрії протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення можуть отримати кредит під 0%. Після цього кредитна ставка становитиме 5%. Також збільшено максимальну суму кредиту до 60 млн грн.

Читайте також: На Дніпропетровщині виявили небезпечний фальсифікат згущеного молока.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: