НОВИНИ

Українська молочна продукція розширює експортні ринки

15.04.2021 14:04
Still life with dairy product

Українські виробники молока і молочних продуктів зможуть експортувати свою продукцію в Аргентину. Посольство України в Буенос-Айресі отримало відповідну офіційну ноту. Про це повідомляє My.новини, пише agronews.ua.

“Пандемія створює проблеми країнам, громадянам і особливо складні умови для ведення бізнесу. Але навіть на тлі цих викликів ми докладаємо всіх зусиль, щоб українські компанії отримували нові можливості для ведення бізнесу та експорту своїх товарів. Завдяки цій роботі українські виробники отримали додатковий доступ до великого ринку Аргентини, де проживає понад 40 мільйонів людей”, – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Для налагодження експорту в Аргентину українські виробники молока і молочних продуктів великої рогатої худоби і буйволів повинні пройти акредитацію при Національній службі здоров’я тварин і якості харчових продуктів Аргентини (SENASA). Це можливо поки дистанційно, але з подальшою фізичної інспекцією виробництв після нормалізації епідемічної ситуації та відновлення міжнародного авіасполучення.

Україна експортує в Аргентину колаген і желатин, виготовлені з шкір жуйних тварин. З Аргентини ж імпортується м’ясо птиці, риба і морепродукти, свіже м’ясо домашньої великої рогатої худоби.

Нагадаємо, що Євросоюз збільшив імпорт жита і вівса.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: