НОВИНИ

Українська компанія запустила завод із переробки гречки в Естонії

10.03.2025 12:45
Українська компанія запустила завод із переробки гречки в Естонії

Компанія OLIS запустила в Естонії крупоцех продуктивністю переробки гречки до 24 т/добу. Про це повідомляє пресслужба компанії у Facebook.

Читай нас також у Viber та Telegram.

«Запуск крупоцеху «Оптиматик Г-24» в Естонії – це ще один успішний кейс для українського машинобудування. Ми не просто експортуємо обладнання, а задаємо стандарти в галузі переробки зерна. Наші технології вже зарекомендували себе на міжнародному ринку, і довіра з боку країн ЄС, Північної Америки та Близького Сходу лише підтверджує їхню ефективність. Ми активно розширюємо співпрацю з європейськими замовниками, постачаючи сучасні крупозаводи, зерноочисні плоскорешітні сепаратори, лабораторне обладнання тощо. І цей проєкт – ще один важливий крок на шляху визнання європейським ринком якості українського обладнання», – зауважив Володимир Чеглатонєв, заступник гендиректора з комерційних питань компанії OLIS.

481272444 1412695760171994 1648415356975160794 n

У компанії зазначають, що замовник отримав агрегатний крупоцех «Оптиматик Г-24» OLIS – комплекс технологічного обладнання для переробки гречки, який також включає металоконструкцію, аспірацію, самопливний транспорт і пневмотранспорт, електричну частину та автоматику. Технологи компанії адаптували обладнання під архітектурні особливості виробничого приміщення замовника та реалізували мультиформатне паковання – від біг-бегів до дрібного фасування.

481659444 1412695973505306 1921429130881283593 n

Крупоцех «Оптиматик Г-24» забезпечує найвищий вихід і якість крупи серед агрегатних крупозаводів. Важливою перевагою є можливість виробництва як традиційної пропареної гречаної крупи – ядриці, так і непропареної «зеленої» гречки – без гідротермічної обробки, що відкриває нові можливості для експорту до країн, де зростає попит на продукти здорового харчування.

481157072 1412695776838659 9007985645170040094 n

На сьогодні проведена перша стадія запуску лінії, яка дозволяє виробляти непропарену гречку. Готова продукція вже з’явилася на полицях супермаркетів Євросоюзу.

Найближчим часом планується будівництво котельні, яка буде виробляти пар із гречаного лушпиння, що дасть можливість отримати крупу пропарену – ядрицю.

Перегляди: 91

Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: