НОВИНИ

Україні загрожує наймасштабніша техногенна катастрофа людства

05.03.2022 10:05
ekologichna-katastrofa-u-krimu-623x370

Світ опинився на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства. Про це заявив у зв’язку з обстрілами Запорізької АЕС міністр енергетики України Герман Галущенко, звернення якого оприлюднила пресслужба Енергоатому у Телеграмі, пише agronews.ua.

“Агресор продовжує завдавати нищівних ударів по Україні. Його не зупиняють багатотисячні людські жертви та трагедії. Сьогодні він хоче знищити весь світ. З танків, “Градів” та іншої важкої артилерії впритул розстріляв енергоблоки найбільшої у Європі Запорізької атомної станції, чудово розуміючи катастрофічні наслідки таких дій. Триває бій уже на майданчику станції, поширюється пожежа”, – заявив Галущенко.

За його словами, це війна на знищення — знищення людства та нашої планети. “Ядерна та радіаційна безпека ворога не турбує. Людські життя українців, європейців та власних громадян йому байдужі”, – підкреслив Галущенко.

Він зауважив, що Україна вже кілька днів намагається донести цю тезу до МАГАТЕ: “Ми вимагали втручання цієї міжнародної організації та жорстких рішень стосовно агресора. Але їх поки немає”.

Також міністр наголосив на тому, що Україна вимагає не лише фахової оцінки цих подій, а й реального втручання, вжиття найжорсткіших заходів, у тому числі з боку НАТО та країн – володарів ядерної зброї.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти п’ятниці в результаті обстрілів з важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС. Зафіксовано влучання в перший енергоблок.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти з попередженням, що ці обстріли є «порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об’єкту, що може призвести до важких і трагічних наслідків для усього світу».

Читайте також: Стало відомо, наскільки вистачить продовольчого зерна в Україні.



Перегляди: 20
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: