НОВИНИ

Україні не вистачає власного газу на потреби населення

06.01.2022 08:02
440f455-vydobutok-gazu

За 2021 рік світовий газовий ринок зазнав серйозних змін, які спричинили низку ризиків для України. Колишній глава «Нафтогазу» заявив, що країні не вистачить газу власного видобутку, щоб покрити витрати на роботу промисловості та потреби населення.

За його словами, держава змушена буде імпортувати від 2 до 3 млрд. кубометрів блакитного палива в першому кварталі 2022 року. Інакше Україні не буде чим покривати пікові навантаження споживання в періоди зимових холодів.

Екс-глава «Нафтогазу» також зазначив, що є кілька сценаріїв розвитку ситуації на газовому ринку України. Зокрема, оптимістичний: «Нафтогаз» зможе забезпечити достатній імпорт газу для покриття потреби в енергоносіях населення та промисловості за рахунок держави.

Другий сценарій — песимістичний: «Нафтогаз» не зможе забезпечити достатнього імпорту газу для покриття добових дефіцитів. Це може статися, якщо держава не знайде або відмовиться виділяти гроші на імпорт газу.

«‎У цьому сценарії на нас чекає неминучий відбір російського газу з транзитного потоку, оскільки відключення українських споживачів зараз виглядає нереалістичним»‎, — вважає екс-глава компанії.

Читайте також: українські птахофабрики зупинять свою роботу



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: