Вживання хорошого вершкового масла – запорука нашого здоров’я і зниження ризику розвитку злоякісних пухлин і утворень. Експерти розповіли, як відрізнити фальсифікований продукт на ринку. Про це повідомляє biz.today.ua, пише agronews.ua.
Найголовніше, на що потрібно звернути увагу – це на ціну. Зовсім недавно в Україні назвали виробників найсмачнішого “Селянського” вершкового масла, і ціна на нього варіюється від 43 до 57 гривень за упаковку.
За словами експертів, на ринках дуже часто можна побачити привабливі пропозиції, на кшталт продажу вершкового масла за ціною від 16 гривень за 200 грамів, при тому, що в середньому в магазинах ціна становить 40 гривень. Дуже часто це означає, що вам намагаються продати масло, завезене з Білорусі – фальсифікат.
За словами керівника Центру експертиз ТЕСТ Валентина Безрукого, на 99% це фальсифікат, тому що завжди все крутиться навколо грошей, і ніхто без прибутку для себе не продаватиме.
За словами експерта молочної галузі Максима Залізняка, нинішня оптова ціна на вершкове масло 72,5% жирності становить 150 гривень, 82,5% – 165.
Тобто пачка вершкового масла 200 грамів жирністю 72,5% з заводу з націнкою на фасування і упаковку повинна коштувати близько 33 гривень, а в залежності від торгової націнки в магазинах його ціна становитиме від 40 до 45 гривень.
Підбиваючи підсумки, експерт відзначає, що якщо 200-грамова пачка вершкового масла коштує менш як 30 гривень – це на 100% фальсифікат.
Читайте також: стало відомо, як відрізнити справжній сир від сирного продукту.