НОВИНИ

Українцям дозволили зберігати до 2 т пального без ліцензії

15.12.2022 15:53
tank-783495_960_720-46974-50402-60009

Верховна Рада скасувала податки на імпорт генераторів і терміналів Starlink, а також дозволила зберігати до 2 т пального без ліцензії. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк в Telegram.

За відповідні законопроєкти №8196 і №8197 про сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України у другому читанні проголосували 331 та 332 народні депутати відповідно.

Наразі остаточні тексти законів не оприлюднені.

Законопроєктами пропонувалося звільнити від оподаткування ПДВ та ввізним митом товари, що надаються безоплатно, як допомога від донорів, та ввозяться на територію України суб’єктами господарювання, що провадять окремі види господарської діяльності на ринку електричної енергії (виробництво електричної енергії, передача електричної енергії, розподіл електричної енергії), які згідно зі законом підлягають ліцензуванню Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, для цілей відновлення інфраструктури таких підприємств.

Проте до другого читання у законопроєкти були внесені зміни. Як уточнив Ярослав Железняк, зокрема:

  • Скасовується мито і ПДВ на ввезення генераторів, іншого обладнання, зокрема для фізосіб. Норма діятиме до травня 2023 року.
  • Дозволено зберігати пальне до 2 т без ліцензії. Про великі обсяги треба буде повідомити податкову за декларативним принципом.
  • Також звільнено від ПДВ і мита технічну допомогу Energy Community. Ця ж норма стосується і ввезення обладнання для відновлення енергії.

Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: