НОВИНИ

Українці стали менше споживати курятини

26.01.2022 16:00
chetvertina-zadnya-kurchat-broyleriv-3700grn-za-kg-999x667

Рівень споживання курятини на душу населення в Україні за ІІІ квартал 2021 року скоротився на 3,2%, як порівняти з аналогічним періодом 2020 року. Про це в інтерв’ю журнал «Наше птахівництво» розповіла директорка Володимир-Волинської птахофабрики Світлана Собіпан, передає agrotimes.ua, пише agronews.ua.

«Причина – зниження купівельної спроможності населення та чисельності продукції загалом, – пояснила вона. – Скорочення виробництва частково компенсується дешевими імпортними товарами, що, як наслідок, негативно впливає на ціноутворення продуктів вітчизняного виробництва».

Водночас, зауважила Світлана Собіпан, збільшується попит на фасовану продукцію.

«Споживач задля своєї безпеки дедалі частіше обирає м’ясо птиці у герметичному пакованні, ніж вагове, – зазначила вона. – Перевагу надає вже знайомому бренду, ніж продуктам no name. За прогнозами, таку тенденцію спостерігатимемо й у 2022 році».

Зазначимо, середня вартість курячого стегна станом на 21 січня становить 92,95 грн/кг, гомілка – 61,45 грн/кг, куряче філе – 126 ,27 грн/кг. А свинячу грудинку станом на 21 січня можна було придбати за 113,95 грн/кг.

Читайте також: Оприлюднено цікаві лоти з оренди земельних ділянок у Prozorro.Продажію



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: