НОВИНИ

Українці експортували малини найбільше за всю історію

17.02.2022 17:29
Ripe raspberry with leaf

Минулого року українські виробники малини експортували цієї ягоди найбільше за всю історію через рекордну ціну та неврожай у Північній півкулі. Про це на міжнародній конференції «Інтенсивний ягідник» розповіла президентка асоціації «Ягідництво України» Ірина Кухтіна. Повідомляє AgroTimes, пише agronews.ua.

Вона зазначила, що замороженої малини у світі реалізується більше, ніж свіжої, і це зрозуміло через особливості культури: її смакові особливості й погану лежкість. Проте частка свіжого ринку зростає швидше, ніж частка на ринку заморожених ягід.

Малина для України — яскраво виражена експортна продукція, за кордон продається до половини вирощеного. Звісно, ідеться про заморожену ягоду. Наразі наша перевага — конкурентна ціна, та, на жаль, вона демпінгова: тоді як середня у світі у 2020 році становила 2,1 дол./кг, Україна продавала малину по 1,59 дол./кг.

До української замороженої малини зберігається цікавість з боку Польщі та Сербії, які готові закупати її багато. Ціна в минулому році була вкрай привабливою, Україна продала малини більше, ніж будь-коли.

Щодо ціни, то вона злетіла торік у 2–3 рази через неврожай у західній півкулі світу, що позитивно позначилося на цінах в Україні.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: