НОВИНИ

Україна звернулася до 50 морських держав для організації морської блокади Росії

03.03.2022 18:00
dpsu_gov_ua__2__1_650x410_1_650x410_2_650x410

Міністерство інфраструктури України направило вже близько 50 звернень на адресу провідних морських держав та асоціацій світу з проханням припинити морське сполучення з портами Російської Федерації, а також обслуговування російських суден в іноземних портах. Про це йдеться у Telegram-каналі відомства, пише agronews.ua.

У міністерстві зазначили, що підставою для такого звернення є вторгнення військ Росії в Україну та численні факти порушення країною-окупантом міжнародного морського права.

«Наразі готується розпорядчий документ щодо заборони плавання у територіальному морі України, а також заходження до морських портів України: суден під прапором Російської Федерації; суден, власниками, учасниками (акціонерами, членами) або кінцевими бенефіціарами яких є громадяни РФ, юридичні особи, які зареєстровані на території російської федерації, а також фізичні та юридичні особи, стосовно яких застосовано санкції», — повідомляє міністерство.

Одночасно буде заборонено також захід українських суден до російських портів.

Окрім цього, найближчим часом буде ухвалено рішення про розірвання угоди про використання внутрішніх водних шляхів з Білоруссю, а також звернення до ІМО з метою поширення зазначеної інформації для впровадження аналогічних санкцій іншими країнами.

У морських портах України у зв’язку з цим встановлено 3-ій рівень безпеки.

У МІУ повідомили, що санкції проти Росії вже ввела Великобританія, яка заборонила захід у власні порти суднам, будь-яким чином пов’язаним з російською федерацією.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: