НОВИНИ

Україна запустить каравани уверх по Дунаю

29.09.2022 15:12
Dunai-port

«Українське Дунайське пароплавство» розглядає можливість направлення частини флоту на Середній Дунай. Як говориться у повідомленні підприємства, з початку війни майже увесь флот Дунайського пароплавства був передислокований на Нижній Дунай, пише agronews.ua.

«Пів року ми забезпечували експорт аграрної продукції в умовах закриття морських портів. На даний час ситуація з відвантаженням урожаю вже не є критичною — з серпня успішно працює «зернова ініціатива. Тому сьогодні ми розглядаємо можливість повернення частини караванів на Середній Дунай», — зазначили у відомстві.

І пояснили, що там не менш гостро відчувається дефіцит флоту. Для УДП стратегічно важливо зберегти сильні позиції на всій протяжності Дунаю, а також масштабувати бізнес.

«Нові лінії, скоріше за все, будуть пов’язані з доставкою залізорудної сировини для металургійного виробництва у європейських країнах. У зворотному напрямку до Констанци плануємо доставляти зерно.

Ми бачимо велику зацікавленість з боку фрахтувальників і вже запустили підготовчий процес. Відправка перших караванів уверх по Дунаю може відбутись уже наступного місяця», — додають у пароплавстві.

Повернення флоту на Середній Дунай відбудеться за двох умов:

  • судна обов’язково мають бути обладнані системами онлайн-моніторингу та відеоконтролю;
  • маршрути від початку і до кінця чітко сплановані та прораховані.

Читайте також: Відбудеться безкоштовний вебінар щодо приватизацію державного та комунального майна



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: