НОВИНИ

Україна залучає міжнародну підтримку для фіксації злочинів росії в агросекторі

17.09.2022 13:07
fire

Міністерство аграрної політики та продовольства України та Проект міжнародної технічної допомоги Project Expedite Justice (PEJ) уклали Меморандум про співробітництво щодо збору та фіксації доказів злочинів, пов’язаних із розкраданням української сільськогосподарської продукції, навмисним знищенням цивільної інфраструктури, пов’язаної з виробництвом та розподілом продуктів харчування, і, як наслідок, використанням продуктів харчування як зброї у війні. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики, пише agronews.ua.

Зазначається, що співпраця також передбачає відстоювання правосуддя й компенсації жертвам російської агресії.

«PEJ та українські урядовці об’єднали зусилля, щоб запобігти глобальній продовольчій кризі, спровокованій російською військово-морською блокадою українських портів», – ідеться у повідомленні.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський зазначив, що збір та систематизація інформації про викрадену та знищену сільськогосподарську продукцію та інфраструктуру в Україні, допоможе встановити розмір збитків та шляхи їх компенсації.

Метою є також встановлення та функціонування компенсаційних заходів, у тому числі міжнародних, для України, зокрема, для жертв війни. Також передбачається розробка Методичних рекомендацій щодо надійного збору, збереження та перевірки інформації, що стосується розкрадання їжі, розробка реєстру матеріалів та інформування громадськості.

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: