ВАЖЛИВО

Україна закрила порти: постачання зерна під загрозою

26.02.2022 10:14
Harvest, close up of farmer's hands holding wheat grains

Комерційні перевезення в українських портах призупинено після вторгнення російських військ у країну, що викликало побоювання перебоїв постачання зерна та олійних культур провідними експортерами. Про це повідомляє «ПроАгро Груп», пише agronews.ua.

Росія раніше закрила Азовське море для руху торгових суден до особливого повідомлення, але залишила російські порти в Чорному морі відкритими для судноплавства, повідомили у четвер її офіційні особи та п’ять джерел у зерновій галузі.

Глобальний трейдер сільськогосподарських товарів Cargill Inc заявив, що до зафрахтованого ним океанського судна «потрапив снаряд» у Чорному морі, але судно зберегло свої морехідні якості, а екіпаж залишився у безпеці.

Державний закупник зерна Єгипту скасував міжнародний закупівельний тендер на пшеницю у четвер, оскільки на нього не надходило пропозицій ані російської, ані української пшениці.

«Ринок все ще намагається отримати чітке уявлення про реальну військову ситуацію на землі. Судячи з перших звітів судноплавних агентств, порти в Азовському та Чорному морях поки що не постраждали», – сказав один європейський зерновий трейдер.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: