НОВИНИ

Україна забезпечить потреби експортерів у страхуванні більшого переліку товарних груп

14.02.2021 14:35
unnamed

Україні необхідно змінити орієнтир з експорту сировини на експорт продукції глибокої переробки з високотехнологічними компонентами. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Олександр Романішин. Про це повідомляє apk-inform.com, пише agronews.ua.

«Важливим інструментом підтримки та фінансування підприємств для розвитку зазначеного напрямку є запуск і робота Експортно-кредитного агентства України, статутний капітал якого збільшений до 2 млрд грн. А це підтримка експорту в цілому і забезпечення потреби експортерів у страхуванні більшого переліку товарних груп», – додав заступник міністра.

Також, зазначив він, сьогодні в Україні, незважаючи на пандемію і економічні виклики, існує великий попит на стартапи. Так, з ініціативи уряду було створено Український фонд стартапів, який був запущений для підтримки інноваційних проектів та допомоги талановитим українським підприємцям у створенні успішних глобальних компаній.

«Україна зацікавлена ​​в розвитку технологічних компаній, які хочуть виходити на зовнішні ринки. Український фонд стартапів допомагає молодим динамічним компаніям робити перші пілотні проекти, в т.ч. у співпраці з банками», – підкреслив А. Романішін.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: