НОВИНИ

Україна виступає за перегляд міжнародних правил торгівлі

09.10.2021 16:07
world-5690437_1920

Україна – за глобальні міжнародні правила, але вони мають бути збалансовані. Ситуація не повинна бути такою, щоб лише розвинутим державам комфортно торгувати, а всі інші мали б пристосовуються. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України, пише agronews.ua.

«На сьогодні навіть великі розвинені держави говорять про те, що мистецтво практичних домовленостей важливіше, ніж глобальні правила. Ми це бачимо через те, як нинішні адміністрації і уряди захищають рішення, які вочевидь були неправомірними з точки зору СОТ у попередні роки. Нам теж потрібно навчитися це робити, виходячи з точку зору прагматизму і своїх інтересів», – зауважив заступник міністра економіки України – торговий представник України Тарас Качка .

За його словами, нові глобальні правила в торгівлі формуються з індивідуальних заходів країн-учасників світової торгівлі. Зокрема важливим є, з якими директивами Україна виходить на міжнародні переговори та відстоює свої інтереси в глобальній торговій політиці.

Такий крок вже було зроблено на Саміті ООН з продовольчих систем 23 вересня. Також переговорний процес продовжиться на Саміті ООН з питань клімату в листопаді у Глазго та на Міністерській конференції в грудні поточного року.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: