НОВИНИ

Україна висловила ЄС та Польщі протест через заборону на імпорт агропродукції

01.05.2023 15:09
496-1

Міністерство закордонних справ передало до посольства Польщі в Україні та представництва Європейського союзу в Україні ноти щодо категоричної неприйнятності ситуації стосовно торговельних обмежень на імпорт аграрної продукції України. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook спікер МЗС Олег Ніколенко. Він підкреслив, що такі обмеження, якими б причинами вони не обґрунтовувалися, не відповідають угоді про асоціацію між Україною та ЄС та принципам і нормам єдиного ринку ЄС, пише agronews.ua.

“Існують всі правові підстави для негайного відновлення експорту українських аграрних товарів до Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини та Болгарії, а також продовження безперешкодного експорту до інших держав-членів ЄС та загалом безперешкодного транзиту усієї української продукції в інші країни як у межах, так і поза межами ЄС”, – вказав він.

“Лише так можна спільно успішно протидіяти російській повномасштабній агресивній війні проти України та вже зараз зміцнювати єдиний ринок ЄС, учасником якого стане Україна”, – додав він.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: