НОВИНИ

Україна впроваджує контроль за використанням антибіотиків у ветеринарії

28.01.2022 13:31
-24254-30347

Україна впроваджує контроль за використанням антибіотиків у ветеринарії. Про це повідомляє me.gov.ua, пише agronews.ua.

Для забезпечення контролю за використанням антибіотиків у ветеринарній медицині 30.12.21 наказом Мінекономіки № 1177 затверджено та 13.01.22 зареєстровано в Міністерстві юстиції:  

  • порядок використання протимікробних ветеринарних лікарських засобів у ветеринарній медицині;
  • порядок подання звіту спеціалістами ветеринарної медицини, які застосовують для лікування тварин протимікробні ветеринарні лікарські засоби, про обсяги застосованих ними протимікробних ветеринарних лікарських засобів.

«Протимікробні ветеринарні лікарські засоби – антибіотики, наразі залишаються основними лікарськими засобами боротьби з бактеріальними інфекціями у ветеринарній медицині. Неконтрольоване, надмірне застосування таких ліків у тваринництві призводить до того, що проблема стійкості до протимікробних препаратів є серйозною загрозою для здоров’я людей. Для забезпечення контролю за використанням антибіотиків Мінекономіки розробило відповідний наказ, який є обов’язковим до виконання операторами ринку. Для підготовки до нового регулювання встановлено перехідний період до 21 березня 2023 року, коли наказ вступить у дію», – прокоментував заступник Міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка.

Зокрема, наказ розроблено на виконання Закону України «Про ветеринарну медицину», прийнятого Верховною Радою України 4 лютого 2021 року та Національного плану дій щодо боротьби із стійкістю до протимікробних препаратів.

Читайте також: Оприлюднено цікаві лоти з оренди земельних ділянок у Prozorro.Продажі.



Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: