НОВИНИ

Україна входить у п’ятірку лідерів-експортерів органічної продукції до ЄС

23.11.2022 07:02
foto-ovoschi-3212

Протягом останніх років Україна впевнено входить до ТОП-5 найбільших постачальників органічної продукції до ЄС. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час свого виступу на міжнародному В2В заході Online Organic Export Days, повідомила пресслужба міністерства, пише   agronews.ua.

Зокрема, за словами посадовця, у 2021 р. Україна посіла 5 місце у світі зі 126-ти країн за обсягами імпорту органічної продукції до ЄС із часткою 6,6% від загального обсягу.

«За даними моніторингу, який ми провели у 2021 р., загальна площа наших сільськогосподарських угідь з органічним статусом становила 370 тис. га. Останні роки ми впевнено входили до ТОП 5 найбільших постачальників органічної продукції до ЄС», – сказав  Т. Висоцький.

Він також додав, що, за інформацією Дослідного інституту органічного сільського господарства Швейцарії (FiBL), Україна у 2020 р. посіла 21 місце у світі та 13 – у Європі саме за площею органічних сільськогосподарських угідь.

Також перший заступник міністра наголосив, що виробництво органічної продукції в Україні здійснюється переважно з дотриманням законодавства ЄС та США. Сертифікують таке виробництво понад 20 органів іноземної сертифікації.

«Запуск Реєстру органів сертифікації означатиме старт роботи українського законодавства у сфері органічного виробництва, адже саме з цього моменту у виробників з’явиться можливість сертифікувати свою діяльність відповідно до вітчизняного законодавства», – зауважив Т. Висоцький.

Крім того, він повідомив, що наразі міністерство працює також над завершенням формування правових засад контролю у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: