НОВИНИ

Україна суттєво знизила виробництво макаронних виробів: причини

18.11.2021 13:20
raw pasta

Вироблятимуть менше, але продаватимуть більше. Україна знижує виробництво макаронних виробів, проте масштаб експорту цієї продукції зросте. Про це повідомляє «Український клуб аграрного бізнесу», пише agronews.ua.

Як зазначається, протягом останніх 5 років в Україні спостерігається скорочення обсягів виробництва макаронних виробів. Так, згідно прогнозів, в 2021 році в Україні буде вироблено близько 67,7 тис. т даного продукту, що на 7% нижче аналогічного показника минулого року та на 23% нижче показника 5-ти річної давнини

«Водночас спостерігається тенденція до зростання імпортних поставок макаронних виробів. За попередніми оцінками, в 2021 р. в Україну буде імпортовано близько 49,1 тис. т даного продукту, що на 7% менше аналогічного показника минулого року, але при цьому на 82% перевищує показник 2017 року. Радує той факт, що за результатами 50% імпортних поставок припадає на Італію, яка славиться своєю продукцією і є «законотворцем» в даній галузі. Далі слідують поставки з Туреччини (21% імпортованого обсягу), Польщі (20%), Латвії (2%) та Китаю (2%)», — коментує  аналітик УКАБ Світлана Литвин.

Україна також здійснює експортні поставки макаронних виробів, однак вони значно поступаються імпортним. За попередніми оцінками, в 2021 році буде експортовано 5,4 тис. т даного продукту, що на 48% перевищує аналогічний показник минулого року. За 10 місяців 2021 року основними покупцями українських макаронних виробів були: Венесуела (37% українського експорту), Молдова (21%), Литва (7%), Того (7%) та Латвія (4%).

Читайте також: Стало відомо, вирощування якої культури дає прибуток $3700/га.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: