НОВИНИ

Україна суттєво скоротила експорт певних груп сільгосппродукції

07.05.2021 12:31
Flour_Eggs_Oil_580138_1920x1200

Українська асоціація аграрного експорту опублікувала показники агропродовольчого експорту України в першому кварталі 2021 року. Конкретизуючи наявну інформацію, відзначимо відчутне зниження експорту в сегментах яєць, пшеничного борошна, солоду, соєвої олії. Про це повідомляє пресслужба асоціації, пише agronews.ua.

Експорт яєць становить 12 тис. т на суму близько 14 млн дол. (- 40 %). У порівнянні з минулим роком спостерігається більш ніж двократне відставання кількісних продажів яєць. Скоротились і обсяги експорту яєчних продуктів у натуральному і грошовому виразі. Зокрема,  доходи від продажів за кордон різних перероблених яєць склали понад 2 млн дол. (- 24 %).

Суттєве скорочення зафіксовано в експорті пшеничного борошна,  вартість якого цьогоріч поки складає 6 млн дол. (-74 %), що викликано відповідним падінням кількісних обсягів продажів. За аналогічним сценарієм відбулося зменшення поставок солоду до 3 млн дол. (- 69 %). На противагу цьому, виручка від експорту крохмалю за аналізований період збільшилась до 12 млн дол. (+ 49 %) внаслідок зростання його поставок до майже 29 тис. т   (+ 32 %).

Експорт соєвої олії у вартісному виразі зменшився на 5 % до 65 млн дол., хоча скорочення в натуральних одиницях виявилось більш помітним – на 35 % (до 62 тис. т). А от експорт ріпакової олії практично не здійснювався –  732 т. Для цього продукту ситуація типова, адже часто спостерігається переважне надходження сировини на переробку та здійснення експорту у другому півріччі.

Нагадаємо, що Росія заборонила експорт гречки в Україну.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: