НОВИНИ

Україна стане лідером з виробництва біометану на європейському континенті

27.02.2022 18:17
izobrazhenie_2021-09-10_150135


Україна, яка має великі площі сільськогосподарських земель і велику кількість відходів с/г виробництва, як джерел сировини, може стати лідером з виробництва біометану, принаймні, на європейському континенті. Про це заявив голова правління Біоенергетичної асоціації України (БАУ) Георгій Гелетуха, передає interfax, пише agronews.ua.

«Ми очікуємо, що ринок відновлюваних газів йде в той самий бік, що і ринок природного газу — в зону вільної конкуренції, а Україна виступить на ньому потужним гравцем і триматиме першість у цій конкуренції», — сказав Георгій Гелетуха.

На його думку, ціна українського біометану буде його значною конкурентною перевагою, оскільки, як очікується, вона буде «найнижчою серед усіх конкурентів».

Георгій Гелетуха зазначив, що заміщаючи газ біометаном, потенціал виробництва якого в Україні, за підрахунками БАУ, становить близько 10 млрд куб. м на рік, можна скоротити викиди CO2 приблизно на 20 млн т на рік.

Глава БАУ наголосив на вигідності виробництва біометану в Україні, як для аграріїв, так і для потенційних інвесторів. Він також акцентував на ролі біометанових заводів як виробників дигестату (зброджена органіка, що виникає після пропускання її через біогазову установку), який є якісним органічним добривом.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: