НОВИНИ

Україна почала готуватися до експорту зерна виключно залізницею

08.03.2022 13:03
0-1279

АТ “Укрзалізниця” почала розробляти маршрути для експорту зерна через сусідні країни. Традиційні шляхи експорту з морських портів заблоковано російськими військами. Про це повідомляє biz.liga.net, пише agronews.ua.

“Це не тільки українська проблема, доля українського зерна на світовому ринку складає 11%, доля соняшникової олії – 55%”, – заявила компанія.

Укрзалізниця заявила про готовність терміново організувати доставку сільськогосподарської продукції залізничним транспортом до кордонів з Румунією, Угорщиною, Словаччиною, Польщею. Там зерно доведеться перевантажувати (бо в Європі інша ширина колії) і вже звідти доставляти до портів і логістичних хабів.

За підрахунками Укрзалізниці, загальна пропускна здатність таких маршрутів – 272 вагони на добу.

  • У 2020/2021 маркетинговому році (липень-червень) Україна експортувала 48,8 млн тонн зернових та олійних культур з урожаю 84,2 млн тонн.
  • У 2021 році завдяки сприятливим погодним умовам Україна зібрала рекордний урожай – понад 100 млн тонн. За таких умов Українська зернова асоціація прогнозувала експорт понад 60 млн тонн.
  • 5 березня Міжнародний валютний фонд попередив, що війна в Україні загрожує зростанням цін на продукти харчування в усьому світі.

Читайте також: В уряді розповіли деталі виплати 6,5 тис грн українцям, які втратили роботу через війну.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: