НОВИНИ

Україна налагоджує процес виробництва конопель

12.01.2022 11:01
picture_konoplja-odenet-obuet_188_s1.1140x600

Перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда заявив, що МОЗ розраховує налагодити виробництво конопель для ліків безпосередньо в Україні. Таким чином, не потрібно буде покладатися на їх імпорт. Про це він розповів в коментарі РБК-Україна, пише agronews.ua.

“Ми зацікавлені в тому, щоб такі препарати могли виготовлятися в Україні, а не тільки ввозилися з-за кордону. Але це складний, тривалий процес, тому що українські пацієнти повинні мати доступ до лікарських препаратів доведеної ефективності. Але так, ми за те, щоб процес повного циклу був в Україні”, – зазначив Комаріда.

Також Міністерстві охорони здоров’я розробили проект закону про обіг медичної марихуани. До Ради він буде внесений найближчими місяцями.

Як розповів виданню Олександр Комаріда, система контролю за нарковмісними препаратами в нашій країні вже давно і ефективно працює, а з 2022 року вона буде ще й удосконалена.

“Ми плануємо подати його (законопроект – ред.) якомога швидше на розгляд Верховної ради, в першому кварталі 2022 року – так точно. Затягувати з цим ми не маємо наміру. Ми цей законопроект запустили в роботу не заради процесу, а заради результату. І ми зробимо все необхідне, щоб його досягти”, – зазначив Комаріда.

Читайте також: В Україні з’явиться нова аграрна виставка AGRO KHARKIV.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: