НОВИНИ

Україна націоналізувала агрохолдинг та заводи російського олігарха

08.02.2023 18:16
548

Україна націоналізувала заводи і агрохолдинг, які належали російським олігархам Михайлу Шелкову та Сергію Чемезову. Вартість переданого нашій державі майна становить щонайменше 2 млрд гривень. Про це повідомляє СБУ, пише agronews.ua.

Зазначається, що Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі у держвласність України Демурінського гірничо-збагачувального комбінату, оптового виробника труб ТОВ “ВСМПО Титан”, компанії з торгівлі металами ТОВ “Тай-Мінералс” та агрохолдингу “Інвест Агро”.

В СБУ додали, що Чемезов та Шелков входять до найближчого оточення військово-політичного керівництва росії. Олігархи керували українськими підприємствами через російського монополіста з виробництва титану ПАТ “Корпорація ВСМПО-АВІСМА”. Ця компанія входить до структури воєнно-промислового комплексу рф та бере участь у процесах виробництва озброєнь для окупаційних військо.

Після початку повномасштабної війни Шелков і Чемезов хотіли приховати своє відношення до українських активів. Для цього намагалися передати формальне управління компаніями підконтрольним комерційним структурам у Дніпропетровській та Сумській областях.

Проте співробітники СБУ викрили оборудки, своєчасно їх заблокували та ініціювали передачу 100% російського майна в дохід України.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: