ВАЖЛИВО

Україна може залишитись без власного цукру

23.07.2022 09:07
5ebd1342c1c11_

Подальше вирощування цукрового буряку в Україні під питанням. Україна може залишитись без власного цукру. Про це розповів Олександр Коротинський, директор НПЦ «Цукробурякового виробництва», член Комітету АПК при Торгово-промисловій палаті України, член Центру декарбонізації при УСПП, у матеріалі «Чи буде цукор в Україні?Прогноз та аналітика від Олександра Коротинського», повідомляє Kurkul.com, пише  agronews.ua.

Так, за словами експерта, у зв’язку з воєнними діями, збільшенням виробничих витрат, логістичними та складськими складнощами господарства відмовляються вирощувати цукровий буряк. Окрім того, виробникам цукру просто не вистачатиме складських потужностей для зберігання цукру. Як наслідок цукрові заводи залишаться без сировини, а Україна — без свого цукру.

За таких умов відбудеться зменшення відпускної ціни на цукор нижче його собівартості. Це може призвести до закриття ще декількох цукрових заводів.

«У зв’язку з подорожчанням виробничих факторів (цукрового буряку, газу, логістики) та військових дій — 10 цукрових заводів прийняли складне для себе рішення не запускати виробництво цього року. Так, у 2022 році в Україні буде працювати 23 цукрових заводи», — зазначається у матеріалі.

З метою запобігання такої катастрофічної ситуації для традиційної галузі української промисловості, як цукроваріння, Олександр Коротинський радить українському Уряду врахувати досвід ЄС щодо підтримки вирощування цукрового буряку, а також інших стимулюючих заходів для виробників цукру.

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.


Перегляди: 16
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: